Welk soort reiniger kiezen

Functie van een reiniger

Een gezichtsreiniger moet je huid schoonmaken en voorbereiden op andere producten. Door je gelaat voldoende te reinigen verminder je de kans op onzuiverheden en ontstekingen en zorgt je ervoor dat andere huidverzorgingsproducten extra goed hun werk doen.

’s ochtends: Gedurende de nacht stapelen talg, dode huidcellen en overig vuil zich op. Maak je dit niet schoon, dan zal je huid er na een tijd dof uit gaan zien. De poriën kunnen verstoppen en je loopt meer kans op het krijgen van puistjes.

’s avonds: Gedurende de dag kom je met heel wat vervuilende stoffen in contact. Het is heel belangrijk deze te verwijderen eer je gaat slapen want ’s nachts herstelt de huid zich en dit herstel gaat niet wanneer de huid niet goed verzorgd is.

Welk soort reiniger gebruik ik best?

Het is moeilijk een goede reiniger te vinden maar wel enorm belangrijk. Een reiniger die niet geschikt is voor jouw huid of die te agressief is, is een garantie voor problemen.

Droge en gevoelige huid

Deze huidtypes hebben wat extra aandacht nodig en men dient extra voorzichtig te zijn bij de productkeuze. Reinig vooral niet te vaak want zo vernietig je de barrièrefunctie van de huid en verwijder je gezonde huidbacteriën.

Aangeraden is een  rijke/crèmige gelaatsreiniger of melk te gebruiken. Een crème kan je in de huid masseren en dan wegnemen met watjes of afwassen met water. Een reinigingsmelk voedt de huid en is bovendien zeer zacht. Gebruik bij een zeer gevoelige huid bij voorkeur enkel ’s avonds een reiniger. ’s Morgens is het voldoende als je je huid met wat water afspoelt.

Normale tot vette huid

Vooral bij dit huidtype is reinigen heel erg belangrijk. Het voorkomt namelijk dat de poriën verstopt raken waardoor zwarte puntjes en mee-eters geen kans tot ontstaan krijgen. Het best is een reiniger op basis van olie te gebruiken. Olie en water vermengen zich niet en dit is dus de beste manier om olie te verwijderen. Je kan ook voor een gelreiniger kiezen of gelformule die in een olie verandert door contact met de huid.

Voelt je huid droog aan na het reinigen? Dan betekent dit dat de cleanser teveel huidvet verwijdert heeft. De tegenreactie is dat je huid juist actief talg gaat produceren en nog vetter wordt.

Draag je make-up?

Dan is het belangrijk 2 maal te reinigen. De eerste keer dient om je make-up te verwijderen, dit doe je best met een reiniger op oliebasis. Olie ‘breekt’ de make-up en zorgt ervoor dat deze heel eenvoudig afgewassen kan worden. De 2de keer is om alle restanten te verwijderen, hiervoor kan je dan een schuimende mousse of reinigingmelk naar keuze gebruiken.

Tips:

  • Als je je reinigingsproducten afspoelt gebruik je best lauwwarm water. Te koud of te warm zal je huid alleen doen schrikken en irriteren.
  • Wanneer je make-up draagt is het belangrijk je gelaat steeds twee keer te reinigen. Achtergebleven productrestjes zullen je huid uitdrogen en de poriën verstoppen.
  • Gebruik steeds je vingers om je gelaat te reinigen en nooit een washandje. Dit is te agressief voor de huid.
  • Breng een vochtinbrengende crème of olie aan als je huid nog vochtig is.
  • Voelt jouw huid na het reinigen droog of trekkerig aan, dan is het product te heftig voor jou.

 

Plaats een reactie